Снимка: НВИМ
fallback

Националният военноисторически музей (НВИМ) ще публикува на официалната си интернет страница архива за издирване гроба на Васил Левски, създаден по повод инициатива на Главния военен музей за издирване на останките на Апостола.

Това ще стане утре, 18 юли, навръх 180-ата годишнина от рождението на един от най-великите синове на България, съобщиха от музея.

В архива са събрани спомени и сведения за вероятното място на гроба на Левски, проучвания на различните хипотези за мястото на обесването му и гроба, както и анализ на автентичността на данните. В електронен вид архивът ще бъде достъпен за всички, които проявяват интерес по темата.

Освен това на 18 юли експозицията на Националния военноисторически музей ще работи извънредно, а входът за постоянната хронологична и външна експозиция ще е на половин цена.

Гостите на музея ще могат да видят косите на Левски, запазени от майка му, кръстчето, което е носил постоянно, тасчето за вода, личния му револвер "Гасер", както и част от архива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 години

До _Революционер_великия конекрадец, захвърлил расото,заклал малолетен, обрал пощата и рекетьор.Днес неговите потомци от БКП произход крадат и убиват и се нари4ат револуционери!За нищо не са го имали след освобождението! Извествн е по полити4ески при4ин........

20

факт неоспорим

преди 6 години

До _Революционер_Чорбаджиите са хранели народа, а революционерите са го грабели и убивали!!!

19

карловски чорбаджия

преди 6 години

До Анонимен150 златни лири ако ти е мил живота! - Левски

fallback