fallback

Общ преглед


Помните ли падналата мазилка в спалня на блок в "Манастирски ливади"? Е, случилото се явно не е инцидент, а си е направо епидемия.

За нов такъв случай сигнализира читателят на Dnes.bg Илиян Бойчев. Мястото този път обаче е блок, ново строителство, в Люлин 8.
Oще по темата
И гледката на снимките в галерията не са изолиран случай, а напротив - по думите на г-н Бойчев всеки от съседите му има подобен разказ.

Илиян Бойчев е собственик на апартамента от 2 години, но и предишният му собственик е имал същите проблеми. Преди десетина години парче мазилка пада в спалнята на апартамента. За щастие тогава то е паднало в момент, в който е нямало никой в стаята, собственичката била на работа.

Самият апартамент се намира на последен етаж, подпокривен. Намира се на ул. 3005, неподсредствено до метростанция "Люлин".

"За съжаление такива случаи зачестяват и крайно време да се обърне внимание на строителите да не пестят материали при строежа на такъв тип кооперации", пише Бойчев, въпреки че разбира, че целта е печалба. Категоричен е, че не трябва да бъде за сметка на безопасността.

Единственото положително в случая е, че апартаментът е застрахован. Такава е препоръката и на Бойчев, да застраховаме домовете си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 6 години

До географДа ти имам географския ник! Ми не знаеш ли бе, човек, Манастирски ливади е един мно-о-о-о-го престижен квартал на към Витоша. До него може да стигнеш, като се запасиш с една торба суха храна, два чифта гумени ботуши, с две кучета немска овчарка и в краен случай - арбалет. Много престижно кално място, с изрязвана грижливо растителност, абе - мечта за всеки новобогаташ. Софийската Рубльовка. Хихи.

23

Анонимен

преди 6 години

Проблемът изобщо не е в застраховането на новопостроеното жилище. Всички знаем, как се дава застраховка - хиляди пречки, бюрократичсни измислици, измислени вини на собстеника... А просто трябва със закон да се постанови - СТРОИТЕЛЯТ/ПРОДАВАЧЪТ НЕЗАБАВНО ДА НАПРАВИ РЕМОНТА И ДА ЗАПЛАТИ НА СОБСТВЕНИКА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ЗАГУБЕНОТО ВРЕМЕ, НЕУДОБСТВА, НЕРВИ, ТОРМОЗ. Е, да, можеше и така да бъде, ако не бяхме днешна партокраДска България...

22

1

преди 6 години

Ми то новото строителство е така - много бързо и некачествено, но пък скъпо!

fallback