Архив: Булфото
fallback

Започва цялостна реконструкция на бул. "Цар Борис III" и ул. "Граф Игнатиев". Реконструкцията ще включва всички аспекти на транспортната инфраструктура, обясни заместник-кметът на Столична община по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев.

Столичната община е обявила обществената процедура за избор на изпълнители и за двата обекта.

Ремонтът по бул. "Цар Борис III" ще се извършва на етапи, така че затруднението за хората, които използват тази натоварена трамвайна линия, да е минимално, обясни Кусев.

По булеварда има достатъчно на брой колела за обръщане на посоката и когато се затвори даден участък, трамваите ще се движат в останалите. В затворените участъци ще бъде организиран автобусен транспорт.

За реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" ситуацията е същата, поясни зам.-кметът. Там обаче няма съоръжения за обръщане на посоката и когато започне ремонтът, трамваите ще бъдат спрени.

По Графа реконструкцията обхваща цялата улица - от "Алабин" до бул. "Христо и Евлоги Георгиеви". Паралелно с това главният архитект на Столична община Здравко Здравков е възложил изработване на цялостен силуетен план за фасадите на сградите.

"Ще има регламенти, според които собствениците ще могат да ремонтират фасадите в точно определени тонове, за да се получи цялостната визия на улицата със сградите по нея", коментира Крусев.

Той допълни, че площад "Славейков" е част от проекта за ремонт на "Граф Игнатиев". По него ще бъдат направени реконструкции, свързани с подмяна на настилки, озеленяване, засаждане на нови дървета и растителни видове, изреди Крусев, цитиран от "Фокус". Реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" включва още площад "Гарибалди" и градинката при храма "Св. Седмочисленици".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Колко сте прости само! ***, ***, и вдлъбнати!

12

ПР ростотии

преди 6 години

Типичната непроверена ПР copy/paste жълтения :) Нова Визия за Цар Борис III, да ама НЕ.... нови 13 трамвай ДА, нови трамвайни релси ДА, ама нова визия, подмяна на павета и т.н. НЕ. Очаквало се да стартират мащабни ремонти ама......2018, края или 2019 :)

11

Анонимен

преди 6 години

До Чоко"Не схванах каква е връзката между трамваите и ремонта на Бул. Цар Борис."---Чоко, и аз не схванах. Трамваят не пречи на ремонта на пътното платно.НО! "Днесбеге"-то така си пишат - без много-много да вникват в същината. Не им е за пръв път.

fallback