Снимка: архив, Reuters
fallback

Столичната община може да бъде съдена за над 1 млн. лв. от Изабела Сярова, инвеститор и собственик на имот срещу бл. 64 в "Младост 1". Причината е, че Сярова е натрупала пропуснати ползи и загуби на обекта си в размер на 1 027 263 лв. понеже месеци не е строила там.

Oще по темата
Това се случило заради а заповед на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева да спре строежа й, издадена на 6 февруари. Тази забрана предизвика едноседмична гладна стачка на инвеститорката пред Столична община. Изненадващо, на 19 юни Иванчева издава друга заповед, с която пък разрешава на Сярова да строи, само че кметицата не отменя старото си нареждане, с което през февруари забранява на инвеститорката същото нещо.

Утре Сярова ще атакува тази забрана в съда.

"Двете заповеди си противоречат защото с втората Иванчева потвърждава че не е трябвало да издава първата и че аз нямам незаконно строителство на обекта си", коментира Сярова пред "Труд".

Ако от февруари до сега инвеститорката беше строила на имота си, той би имал пазарна стойност 1 027 263 лв. с ДДС, гласи експертна оценка на лицензиран оценител. За тази сума инвеститорката е решена да съди Столична община.

"Имам основания да мисля, че тази заповед не би издържала в съда и Столичната община ще бъде задължена да изплаща сериозно обезщетение", предупреди главният архитект Здравко Здравков още през февруари месец. Тогава Иванчева спря строежа на Сярова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

била фризьорка, продължават да се пишат пълни глупости и това доказва как хората се подават да бъдат манипулирани чрез "медиите"

17

Анонимен

преди 6 години

Спрете да занимавате хората с тази дупка Младост.Младост му разказаха играта -скъп,пренаселен,лоша инфраструктура,пълен е със живеещи под наем провинциалисти което предполага липса на отговорност.Цени на жилища и наеми балонозирани до небесата.Който иска да живее там или вече живее да си се оправя.Обществото си има други по големи проблеми от живеещите тази комунистическа спалня наречена квартал Младост.

16

Анонимен

преди 6 години

Ама другарката,знаете ли ,колко прически трябва да направи ,та да се издължи?

fallback