Снимка: архив, Булфото

Ученик е пострадал при спречкване пред 23 СУ "Фредерик Жолио-Кюри", съобщи директорът на столичното училище Нина Чанева пред "Фокус".

"Не е имало сбиване. Външни лица са ударили ученик от 8 клас с някакъв предмет. Това се е случило около кафенетата, в близост до учебното заведение. Извикала съм полиция, която да установи младежите, които са били с кола и по-големи на възраст от ученици", поясни Чанева.

По думите й, връзката между ученика и младежите е спортните пристрастия към отборите "Левски" и "ЦСКА".

"Ученикът е ударен в лявата буза. Видимо няма нищо тревожно. Родителите му го заведоха със Спешна помощ до болнично заведение, където да го зашият или залепят. Лекарите ще преценят", обясни тя.

По информация на bTV младежите нападнали момчето с нож и са му срязали скулата. Причината за инцидента - 15-годишният Калоян Димитров е носил тениска на ЦСКА, разказват свидетели.

Чанева уточни, че нито един от учениците, които са били отвън след приключване на последния си час, не е познавал младежите.

На момчето му е оказана е помощ от медицинската сестра на учебното заведение, след което е откаран в "Пирогов" с хематоми по главата.

До момента няма задържани. Полицията издирва агресорите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase