Снимка: Булфото, архив
fallback

КАТ скоро няма да е в кварталите "Дървеница" и "Слатина", а в покрайнините са София. Това съобщи пред БНТ шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Да изведем КАТ извън центъра на София. Хем да дадем глътка въздух за центъра на София, хем КАТ да бъде там, където бяхме определили едно място в сградния фонд и в терена на жандармерията. По този начин ще можем да изтеглим и КАТ-София област, която се намира в кв. "Слатина", обясни той.

Освен това от години имало проблеми с мястото на КАТ в "Дървеница".

"При всеки един министър, който е бил, винаги има дела, които се водят за реституционните претенции на гражданите за терените, в които е разположен КАТ", коментира Цветанов.

По думите му, за да може да се реши този проблем, МВР би трябвало да освободи терените.

"Това го бяхме планирали още през 2012 г., за да можем да създадем място, където да има възможност да се правят регистрации на автомобили както на София-град, така и са София-област", каза още Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 6 години

Направо в Пазарджик го преместете КАТ-София, че дотам поне има влак! До жандармерията във Враня инак е три дена преход с храна, вода и топли дрехи!

32

Анонимен

преди 6 години

Така де кат заема площи които струват много и има далавера да се освободят тези площи .Важно е парите да текат.

31

Ася

преди 6 години

До АнонименА като дойдеш да си смениш книжката, искаш да стане за 5 минути а не да чакаш 5 часа, нали? Ама като съкратят хората които работят там, защото ти си решил че има много персонал, ще те питам дали няма и да оставаш да спиш пред вратата че да си пръв на сутринта.

fallback