Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Активни млади хора се събраха пред сградата на парламента, за да правят лицеви опори. Причината за необичайната акция е да привлече общественото внимание към по-здравословния начин на живот.

"Събрали сме се, за да насочим общественото внимание към това, че българите сме на последно място физическа активност в целия ЕС и в същото време сме на едно от първите места по сърдечносъдови заболявания и, съответно, фаталният изход от тях", обясни Лазар Радков от инициативата "Live to lift".

За няколко минути те правиха лицеви опери на жълтите павета, демонстрирайки ведро насторение, въпреки хладното време.  Целта е да се мотивират 1 000 000 българи да тренират 30 дни - всеки ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

До АнонименХернията може да се получи от всякакво физическо натоварване. Много зависи колко здрав е човек в тази област - на някои хора им е по-слабо място. По тази логика, да не би да предлагате без никакво физическо натоварване? :)

15

Анонимен

преди 6 години

"Активни млади хора се събраха пред сградата на парламента"-За да протестират мизерията и разпада на държавата? -Не бе, за да правят лицеви опори.

14

Анонимен

преди 6 години

Как ли не се излагат хората само и само някой да ги спомене и покаже.

fallback