Снимка: Facebook

Над 50 детски площадки в различни квартали на София се строят в момента. Това се похвали кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

"Последната новоизградена площадка е в кв. "Манастирски ливади – запад" с площ от 700 кв. м. Този терен е бил предназначен за строителство, но заедно с кмета на район "Витоша" г-н Теодор Петков решихме да направим площадка за децата", пише столичният кмет.

Предстои да бъдат изградени още две детски площадки в "Манастирски ливади", а в момента се изгражда площадка в градинката "Алжир" и на ул. "Ангелов връх" в район "Овча купел".

"Нови площадки за игра ще има в парк "Дружба", "Хиподрума", "Въртопо", Северен парк, Княжеската градина, парк "Слатинска река", парк "Робов дол", градината при ул. "Черковна", градината в кв. "Княжево" при колелото на трамвая и други", обещава Фандъкова.

"Продължаваме и благоустрояването на парковете, като вече имаме избран изпълнител за изграждането парк "Въртопо" и през следващия месец предстои да започнат строителните дейности", завършва тя във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase