Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Хората във "Виетнамските общежития" в столичния квартла "Красна поляна" са настанени там със заповед от държавата преди 25 години и те пребивават законно. Това каза в студиото на телевизия Bulgaria On Air Илия Илиев от партия "ДРОМ".

Oще по темата

По думите на политика няма логика ромския етнос да бъде разселван от централните части на градовете към периферията им, за да се решат проблеми като този в квартал "Красна поляна".

"Правилата за всички български граждани трябва да бъдат еднакви. Ясно е, че блоковете, в които пребивават жителите, не са най-подходящите постройки за живеене, но хората живеят там повече от 25 години", категоричен бе Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

тя

преди 6 години

Илиев , не бъди нахален, нас българите никой не ни осигурява жилище , нито ни питат в края или в центъра на града искаме! Ромите замърсява много , чупят, крадът, бият хората и ги ограбват, *** чалга озвучава целия квартал и поради тези причини трябва да са далеч от кварталите на хората , заградени с високи огради , така че да живеем малко по- спокойно!

15

Анонимен

преди 6 години

Проблемът "виетнамски общежития" е от времето на социализЪма, когато под претекс, че не достига работна ръка внасяхме виетнамци да бачкат оти комунистите ги мързеше. После докато ги извозят за виетнам обратно БГА Балкан фалира заради безплатните рейсове. Сега проблема ще се повтори с вноса на "бежанци" от кол и въже и ще има муджахидински общежития!

14

Анонимен

преди 6 години

За тези 25 години са имали достатъчно време да си осигурят жилища.Ако правата ще са еднакви, защо да не си изтеглят кредит и да си закупят жилища както го правят българските семейства? Или да си плащат наема като другите българи, които нямат собствено жилище. Докато те 25 години са живели на символичен наем, аз работех на две места 15 години, за да си плащам наема и от 5 години плащам на банка, за да живея в собствено жилище.

fallback