Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Крайградски гета от затворен тип предлага бившият лидер на Българския национален съюз (БНС) Боян Расате за ромите. Случаят, който той коментира пред Bulgaria On Air, е напрежението в квартал "Красна поляна" в София, където се намират т. нар. "Виетнамски общежития".

Живущите в квартала многократно са подавали сигнали, че ромските семейства пречат на спокойствие, а преди дни 5 от тях окончателно напуснаха жилищата си.

"Нашата позиция е съвсем различна от тази на повечето патриотари, които казват, че циганските гета трябва да бъдат разрушени и циганите трябва да бъдат разселени между българската общност. Ние казваме точно обратното", коментира Расате.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Или, обобщено казано

преди 7 години

по времето на социализма много от тях имитираха нещо като нормален начин на живот, защото за това им се плащаше.никой не може да ги накара да се променят. Държат на своите обичаи и привички, а основното в тези обичаи е да па//ра//зи//тират на чужд гръб и да съсипват всичко, до което бъдат допуснати.Има изключения, но те са такива не поради някакво външно влияние под формата на интеграция, а защото сами са пожелали да имат живот и манталитет от европейски тип.

63

Пак до 66

преди 7 години

Даваха им предимства - влизане с предимство във висши и полувисши училища /ако случайно вземат диплома за средно/; заради тях се реши до осми клас двойкаджиите да не повтарят и така всеки да вземе диплома за основно. Въпреки това преобладаващата част от ромките не завършиха основно образование, макар че на родителите им налагаха санкции.Пак се женеха малолетни, пак крадяха и вършеха зверства.След промените подкараха по старому - не работят,защото никой вече не дава даром заплати.Непоправими са!

62

До 66

преди 7 години

Сигурно си съвсем млад човек без житейски опит.Това, което пишеш, е логично само на теория.Аз съм с десни убеждения, не искам да се връща социализмът. Но не мога да отрека, че по времето на Тошо за ромите се направи толкова много, колкото едва ли се е правило другаде. Но всичко беше под заплаха от наказания и срещу дарове - настаняване на работа, взимане на незаслужени заплати; настаняване в жилища, каквито дотогава не бяха виждали; майчински, детски и други бонуси, за каквито не са и мечтали.

fallback