Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

"Топлофикация София" започна от 7 април извънреден отчет на общите топломери в абонатните станции на всички топлоснабдени сгради в столицата, съобщават от дружеството. До края на седмицата техниците от четирите топлорайона ще посетят всяка сграда и ще извършат междинен отчет, като показанията ще бъдат записани в картона на абонатната станция.

Извънредното засичане на топломерите се налага заради промяната на цените на природния газ и топлинната енергия от 7 април т.г.

Отчетниците, които извършват тази процедура в началото на всеки месец, снемат данните от топломера с преносим терминал.

Така се предотвратява възможността за техническа грешка при отчитането и прехвърлянето на показанията в
базата данни на дружеството, се посочва в информацията.

Клиентите ще получат по две фактури за изразходваната топлинна енергия през април, които ще отразяват консумираното количество в съответната сграда преди и след промяната на цената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 години

ТЕЦ ПРАВИ ЕЛЕКТРИЧЕСТВО. Отпадната топла вода се транспортира на километри до абонатните от Топлофикация. Колкото в по голямо разтоянието, и неравен загубата за дружеството е по голяма.За това този метод е неудобен и винаги е финансово в загуба за София

6

Потребител

преди 7 години

Няма какво да го засичат по две цени, направо да го спират вече е над 12С и не знам кой се грее още на парно.

5

Анонимен

преди 7 години

Подкрепям 1 .Не само общия топломер трябва да се отчете,а задължително трябва да се отчетът разпределителите и водомерите на всеки абонат.Като увеличават цените да се и договарят със топлинните счетоводства и за тяхна сметка да стане извънредното отчитането(малко ли пари смъкват от абонатите).Искат тие да сме изрядни към тях но и топлофикация трябва да отговори със същото.

fallback