Снимка: Bulgaria On Air

Тази година се очакват ремонти на няколко възлови булеварди в София.

Булевард "Дондуков" ще претърпи цялостна реконструкция. Ще се поправят тротоари, релсов път, контактната мрежа и ще се добави велоалея, това каза заместник-кметът на столицата Евгени Крусев.

Още по темата

"В рамките на месец ще се изготви пълният план за реконструкция на бул. "Дондуков" и ще бъде представен пред обществото", допълни Крусев.

Булевард "България" също се очаква да бъде реконструиран. Крусев посочи, че булевардът не е поправян цялостно откакто е построен.

"Има проект за ремонт на отсечката от бул. "Черни връх" до моста на река "Боянска". Този ремонт ще започне в края на това лято", обясни заместник-кметът на София.

Той изказа мнение, че "кърпенето" на асфалтовата настилка на етапи не е толкова ефективно, колкото цялостното реконструиране.

Относно дърветата, които се изсичат, той обясни, че само изсъхналите или непригодните се премахват.

"Премахваме тези, които не са в добро състояние, а за останалите полагаме максимални грижи", заяви Крусев пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Жълтите павета остават там къде са си: "Те са символът на нашия град. Разбира се, че ще ги запазим", категоричен бе Крусев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase