fallback

Общ преглед

Тази година предстои да бъдат засадени нови дървета на 70 улици и булеварди в София, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на пролетното залесяване в село Железница.

Oще по темата

"Ежегодно залесяваме на територията на Столичната община на общински горски терени между 50 и 100 декара. Тази година се предвижда 53 декара да бъдат залесени", обясни Фандъкова и допълни, че продължават усилията София да бъде зелен град.

Според нея голямото богатство на Столичната община са терените, в които има много и красиви дървета. А засаждането на дърво е едно от най-смислените начинания, каза кметът, цитирана от "Фокус".

Фандъкова коментира и засилените мерки за сигурност в София след атаката в метрото в Санкт Петербург.

"Веднага след атентата засилихме мерките за сигурност в метрото, увеличено беше полицейското присъствие. Има видеонаблюдение на всички станции на метрото", отбеляза Фандъкова и допълни, че никой не е застрахован от тероризма и това се доказва на много места в Европа.

В близост до реката в Железница бяха засадени 100 явора по повод Седмицата на гората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Негър Скиор

преди 7 години

Юрданка обича да осчетоводява разни идеи, без да свърши никаква работа. Но си прибира парите де. Комунистите са щедри на обещания: Много лъжат и много крадат в очакване на светлото бъдеще. Но нищо; Тя е болна и се нуждае от пари, но да си ги иска от Електората който се вози гратис в Градския транспорт.

12

Анонимен

преди 7 години

Важното е да има дървета по улиците и площадите на София, а не горички извън София, както мазно ни лъже Фандъкова.

11

Анонимен

преди 7 години

Изсечените дървета по улици и булеварди няма ли да се подменят с нови? Примерно по сегашната пешеходна зона на бул. Витоша преди години имаше две редици дървета. Сега са останали много малко, за да има място за "заведенията" на мутрите. Няма ли да се появи малко сянка там, че през лятото е ад в жегата? Така е и на много други места. Примерно На ул. Искър и ул. Г.С.Раковски някакви безнаказано отсякоха 3 стари хубави дървета.

fallback