Снимка: Facebook

Идеята от десетилетия за втора пътна връзка между столичните райони "Дружба" и "Младост" започва да изглежда осъществима. Кметът на община "Младост" Десислава Иванчева съобщи, че четири чуждестранни компании, собственици на земи в кв. "Горубляне", ще дарят терени на Столичната община за изграждане на продължение на бул. "Копенхаген".

"Става въпрос за изграждане на продължението между бул. "Цариградско шосе" и бул. "Ал. Малинов", написа Иванчева във Facebook.

Според нея доизграждането на булеварда, който сега стига до автокъщите на "Горубляне", към метростанция "Младост 3", ще позволи пренасочване на част от трафика и така ще се сложи край на задръстванията по бул. "Александър Малинов".
От районната администрация обясниха пред "Сега", че от два месеца чужди фирми ударно изкупуват върнатите преди години земи на парче и остават още 2-3 неизкупени парцела.

Стара идея на Столичната община е с доизграждането на бул. "Копенхаген" да бъде удължено трасето на трамвай 23. Мотрисите ще изпълняват функцията на довеждащ транспорт до метростанцията в "Младост 3".

Преди 6 месеца зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обаче заяви, че предстоят изключително тежки отчуждителни процедури на терените, отредени за доизграждането на булеварда.

Проектът за изграждането на трамвайната линия пък ще бъде представен на обществено обсъждане, едва след като общината придобие цялата площ под бъдещия булевард.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase