Снимка: Булфото, архив
fallback

В курорта Боровец трябва да има постоянен екип от спешни медици. За това призова шефът на центъра за спешна помощ в София - град и област Георги Гелев пред БНТ.

Oще по темата

Според него курортът става все по-населен и все по-често ще възникват инциденти, както в случая с детето, което падна от 4-5 метра височина от лифта и се оказа със счупено бедро.

Там ще става все по-натоварено, ще става все по-инцидентно и трябва да бъдем готови да реагираме, отсече Гелев.

Заради това той е категоричен, че в Боровец трябва да бъде разкрит филиал.

"Дали ще бъде изцяло наша къщичката, в която ще пребивава този екип, или ще ползваме на БЧК базата, където са планинските спасители, това е без значение", уточни той.

Шефът на Спешна помощ обясни, че вчера, когато момичето е паднало от лифта по същото време е станала и тежка катастрофа край Самоков.

"Имало е няколко пострадали, един шофьор е загинал, а спешните екипи са точно два, но се справихме със ситуацията", обясни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

Толкова е просто там да се премести Института Пирогов, а лятно време на Слънчака...Абе хора съвземете се!Който прави туризъм да си оправя инфраструктурата. Не може едни да са собственици на хотели и ресторанти , а здравната каса да им поема разходите.

1

Анонимен

преди 7 години

пак откриваме топлата вода

fallback