Снимка: архив Булфото
fallback

Започна кърпенето на дупките, които зейнаха в София, след като се стопи снегът. Машините ще работят както по основните булеварди, така и по кварталните улици. Зам.-кметът по транспорта на столицата Евгени Крусев обясни, че на този етап няма да има изцяло блокирани участъци, но на места ще се изисква стесняване на пътните платна. Поправки на ремонтирани участъци ще има по булевардите "Цариградско шосе" и "Витоша".

Със затоплянето на времето и топенето на снега в София заедно с кокичетата цъфнаха първите дупки. Столична община започна кърпенето им, а ресорният зам.-кмет Евгени Крусев предупреди, че е възможно това допълнително да натовари движението в града.

"Първоначално изпълняваме ремонтни работи по трасетата на масовия градски транспорт, след това по обществено значими улици и накрая влизаме и във вътрешнокварталните улици. Всички тези ремонти изискват по-тежка механизация и съответно известно стесняване на пътните платна. Възможно е да се получат някъде задръствания", предупреди Крусев.

Той обясни, че всеки обект се преценява по обема и ако някъде са необходими по-големи кръпки, тогава може да се стесняват платната, за да се гарантира безопасността и на машините, и на автомобилите, но като цяло движението няма да се спира за текущ ремонт.

Обновената пешеходната зона по бул. "Витоша" отново ще се ремонтира, стана ясно от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"Възложила съм да започне цялостното ремонтиране на всички повредени участъци, включително и фонтана. Ще бъде направено за сметка на изпълнителя", каза тя.

През лятото ще започне и поправката по бул. "Цариградско шосе", чийто ремонт възлиза на 20 млн. лева, информира "Дарик".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Курти

преди 7 години

До анонименКолега, искаме си Кмет от град София, който познава нуждите му. А не да сме заложници по носталгията на някой по Нужника в задния двор на бащината му къща, където за първи път се е запознал с буквите. А и отношението му към тях да е като при първата им среща. П.С. Бързо въпросче от Научната Фантастика: - При какви условия освен Война Пловдив може да има за Кмет някой от София?! (довърши изречението!?...................

12

Анонимен

преди 7 години

Както вече го каза пред медии Свинетката : "Новите дупки са стари"!

11

соцялно слаб депутат

преди 7 години

Пак ще падне една лапачка за закърпване на дупките,обществени поръчки ,некачествен асфалт изписван за първо качество и на есен с нова песен,пак дупките ще цъфнат.

fallback