Снимка: Dnes.bg
fallback

Връщането на старата цена на билета от левче може до доведе съкращаване на линии на градския транспорт в столицата, за да се свият разходите.

"Нека отново подчертая, че в мотивите на съда се казва, че за да могат да се намалят разходи, тъй като транспортът струва пари и модернизацията струва пари, за да се намалят разходите, се предлага намаляване и съкращаване на линии", обясни кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "Монитор".

Тя е категорична обаче, че общината не може да си позволи да се съкратят линии, защото "по всяка линия се возят хора и дори и да не е печеливша линията, ние сме длъжни да осигурим този транспорт".

Oще по темата

Кметът обясни, че ще се направят необходимите разчети, за да продължи модернизацията на градския транспорт.

"За три години подменихме над половината от автобусите. Вече подготвяме процедурите за електробуси, които да бъдат и нови, и модерни, и щадящи околната среда. По-евтино хората могат да пътуват чрез картите. За пенсионери, ученици и студенти картите са много по-евтини от цената дори на стария билет. В част от случаите се пътува за 0.50 лв. за пътуване, дори по-ниско", допълни Фандъкова.

Dnes.bg припомня, че тричленен състав на Софийския административен съд отмени като незаконосъобразна наредбата за поскъпване на билета в столицата.

Общинарите ще обжалват решението на магистратите.

"Законът е ясен и ние би трябвало да изчерпим всички възможности, защото живеем в правова държава и ще се обърнем към по-висока инстанция, защото вярваме, че аргументите ни са верни", отсече шефката на транспортна комисия Екатерина Йорданова.

Според групата на БСП в общината обаче, решението на съда не трябва да се оспорва. "Справедливостта възтържествува в София - гражданите бяха чути от съдебна инстанция и се съобразиха с техните аргументи", смята лидерът на червените в местния парламент Калоян Паргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

>
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
fallback