Снимка: Facebook
fallback

След недоволството на жителите на "Красна поляна", столичният кмет Йорданка Фандъкова пое ангажимент да се осигури постоянно полицейско присъствие в района на "Виетнамските общежития".

Oще по темата

Освен това тя склони да се направят и промени в проекта за изграждане на социален център на мястото на първите пет блока от общежитията.

Според първоначалната идея, след като бъдат премахнати опасните за живеене сгради, трябваше да се постоят нови, където да се настанят бездомни, деца и жени пострадали от насилие.

Хората в квартала обаче се вдигнаха на протест срещу проекта с мотива, че и без това страдат от непрекъснати набези от живеещите във "Виетнамските общежития".

Като част от мерките за повишаване на сигурността ще започне и поетапно изграждане на видеонаблюдение в квартала, съобщиха от Столичната община.

На срещата Фандъкова е информирала гражданите, че проектът за изграждане на "Център за социална интеграция" в район "Красна поляна" е на начален етап - техническо задание, а формата за кандидатстване по Оперативна програма "Региони в растеж" все още не е подадена.

Екипът на зам.-кмета по социални дейности Албена Атанасова вече проучва всички възможности за промени в проекта, така че да отговорим на желанието на живущите, е добавила тя.

По настояване на Фандъкова районната администрация, съвместно с полицията и представители на инициативния комитет на гражданите, ще извършват проверки на адресните регистрации и настанителните заповеди на живеещите във "Виетнамските общежития".

Ще бъде направена и проверка на всички настанителни заповеди от 1994 г. насам, като информацията ще бъде предоставена и публично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

фандъка ще пази централният вход

12

Толкова е просто!

преди 7 години

Временно пребиваващите роми ще имат някакви права, но извърши ли някой от тях каквото и да е закононарушение, ще получи нареждане да напусне страната в срок от 24 часа!Това ще реши изключително много проблеми.

11

Относно актът на Т.Ж

преди 7 години

Не само заповедта на Янчулев подлежи на оспорване, но и даването на гражданство преди 45-50 години на почти 400 000 роми, събрани от съседни държави!Това е важна промяна в демографската структура на нацията и е недопустимо една шепа управляващи да подкрепи безумната инициатива на правешкия си началник, без да бъде проведен общонароден референдум!След като се оспори този безумен акт, онези роми и техните потомци ще могат да имат само СТАТУТ НА ВРЕМЕННО ПРЕБИВАВАЩИ - без право да гласуват!

fallback