fallback

Общ преглед

Нищо ново: Част от столичния бул. "Цариградско шосе" ще бъде преасфалтиран отново през лятото.

Става дума за участъка между мостовете на 4-и и 7-и километър, по който зейнаха дупки след продължителните минусови температури в началото на годината.

Тази част от булеварда беше ремонтирана преди 3 г., а общината плати за това над 10 млн. лева.

След като се появиха над 100 пукнатини и след като редица НПО-та скочиха срещу ремонта, общината поиска мобилна лаборатория на Пътната агенция да вземе проби от настилката и да се изясни дали ремонтът е направен некачествено.

Резултатите от тестовете излязоха – те сочат като причина за дефектите дълбочинни пропуквания, причинени от изключително тежките условия и минусовите температури, продължили около месец, които пък предизвикали и дупките и пукнатините на повърхността.

"Издадено е предписание от Института по пътища и мостове на Агенция "Пътна инфраструктура" за преасфалтиране на участъка. Докато това стане, тази част от булеварда ще е под постоянно наблюдение и при нужда пукнатините ще се запълват с битумна паста.

През юли или август участъкът ще бъде ремонтиран наново за сметка на фирмата изпълнител - "Градски магистрали". Гаранцията на обекта е 10 г. Работите ще отнемат около месец, като първо ще се затворят за движение платната в едната посока, а после машините ще се прехвърлят в другата", обясни зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 7 години

До Анонименне

48

Партиен член

преди 7 години

Да се забрани с указ на президента лошото време.В България то е виновно за:МагистралитеТротоарите.ВелоалеитеПодлезитеНадлезитеТунелитеЯзовиритеИ за всичко което се строи по обществени поръчки.При частните строежи проблем няма.на Борисов.***.Бисеров.Доган и мн други имотите не се рушът от лошото време.

47

Категоричен

преди 7 години

Късо дойде управлението на ГЕРБ. Сега ако разследват как се е асфалтирало, " наШти " фирми я окъкаха / ос*аха де /.Колкото можаха да чопнат можаха. То пак, че има 1-2 сантима асфалт най-отгоре.

fallback