Снимка: архив, Bulphoto

Най важно е да се възстанови топлоснабдяването, но след това ще започнат проверките на всички нива, зарече се кметът на София Йорданка Фандъкова.

"За съжаление наистина изключително тежки аварии в последните дни оставиха без отопление и топла вода хиляди хора. За поредна нощ екипите на "Топлофикация" работиха, така че рано тази сутрин са приключили заварните действията. Вече започва пълненето на системата. Това е много бавна дейност, така трябва да бъде, за да не възникват нови аварии, но все пак се надявам това да приключи", посочи Фандъкова пред БНТ.

Още по темата

"Тази нощ бях на място без предупреждение, за да проверя, защото за мен е изключително важно да се работи денонощно, защото за хората цялата ситуация, която продължава дни наред е изключително неудобна. Така че най-важното в момента е да се възстанови топлоподаването", допълни тя.

"В същото време ръководството на дружеството забави надежда информация, затова още във вторник разпоредих да правят ежедневни брифинги, да информират хората", отбеляза още столичният кмет.

Тя допълни, че е поискала днес, на заседанието на Столичния общински съвет да бъде изслушано ръководството на "Топлофикация" София за причините и за действията по отношение на аварията.

"Най важно е да се възстанови топлоснабдяването, но след това ще започнат проверките на всички нива, за да се установи начина на действие. Никой не е застрахован от аварии, но е много важно хората на бъдат на време и надеждно информирани и да се прави всичко възможно по-най добрия начин, за да се възстанови най-бързо топлоподаването", каза още Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase