Снимка: bgonair.bg
fallback

Трети ден части от София са без парно и топла вода. От Топлофикация обясниха, че топлоподдаването в столицата се възстановява поетапно и в над 10 квартала проблем вече няма, но е необходимо технологично време, за да се справят докрай с аварията от онзи ден - пробив на магистрален топлопровод.

През следващите дни обаче няколко столични квартала пак ще останат без топла вода и парно. Освен че старият проблем все още не е решен, през нощта е установена и втора авария в района на търговски център на бул. "Цариградско шосе" в София. В "Студентски град", "Мусагеница", "Дървеница",  "Младост -1,2,3 и 4", топлоподаването ще бъде преустановено за около 48 часа.

"Ще го пускат ли, няма ли, какво става - не знам", коментира потърпевша пред Bulgaria ON AIR.

"Чакаме си – ние сме търпелив народ", допълни друга жена.

"Греем си вода като в първобитната ера. Евентуално електрически печки, ако стане много студено и това е, под юргана и готово", разказа още друг засегнат.

От Топлофикация обясниха, че екипите им работят по остраняването на проблема и поетапно топлоподаването се възстановява, но е необходимо време заради мащаба на аварията. От дружеството се извиниха на тези, които и днес останаха на студено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен / Браво на баба ти, бе, красньй мусор!

41

Анонимен

преди 7 години

До СТАМАТСтамате, много умен излезна бе! Недей да говориш неща, които не знаеш и не разбираш! Много е лошо когато си плащаш сметките редовно, ама ти спират парното насред зима.

40

Бай Хасан

преди 7 години

Ми столица , много ***, много нещо. То не е печатница бе другари ....

fallback