Снимка: "Спаси София"
fallback

Към момента проблем с ремонтирани булеварди в София има на едно място и това е в един от участъците на бул. "Цариградско шосе", който е ремонтиран преди 3 години, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на представянето на нова система за следене на нивата на реките в Столична община.

Преди два дни от "Спаси София" изпратиха в редакцията ни писмо и снимки с дупките и пукнатините, появили се по булеварда след застудяването и снега тази зима.

От неправителствената организация припомнят, че Столичната община е дала над 20 млн. лв. за ремонта в участъка между 4-ти и 7-ми километър, който вече е осеян с дълбоки пукнатини, дупки и пропаднали шахти.

"Безобразният и неприемлив ремонт е поредният пример за обект на Столичната община, който се разпада почти веднага, въпреки щедро раздадените средства за него", пишат от организацията.

Кметът обясни, че по договор гаранцията на този участък е 10 години, така че за целия този срок фирмата е задължена за своя сметка да отстранява всички дефекти.

За момента е възложено аварийно да бъдат запълнени тези пукнатини, но през лятото ще трябва изцяло участъкът да бъде ремонтиран, като ремонтът ще е за сметка на фирмата, увери Фандъкова.

Тя припомни, че булевардът е бил реконструиран поетапно.

"Работили са различни фирми. В този участък се отвориха цепнатини, което е разбира се недопустимо за подобно нещо. Ние имаме много строги договори", подчерта тя.

Според кмета обаче освен назованата лоша работа може да има и някои други.

"Коментира се основата, която е правена с построяването на булеварда, но аз не съм експерт. Не бих искала да влизам в експертни теми", каза тя.

По думите й, ако фирмите спестят нещо от работата си, след това те ще го заплатят многократно.

"По всички останали улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, сме възложили аварийно запълване в участъци, които не са ремонтирани", настоя тя.

Кметицата подчерта, че солите, с които многократно с обработват пътищата, разяждат и също създават проблеми по асфалта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Щирлиц

преди 7 години

...А лятото-зимните пукнатини.И така до някой майдан,истински надявам се.

32

крадлата

преди 7 години

Госпожо Крадец - кмет, 20 милиона се равняват на 20 километра чисто нов първокласен път когато не се краде. Каква "основа"ви е виновна? Само вашата ДСарска основа е виновна, че крадете за бойко и компания. Подавай оставка - веднага. После ще ти припомним и за 60 милиона дадени за кръстовищата на Семинария и Горубляне и за "парка"пред НДК. Всичко правено от комунистическш фирми. Даже и надписи са си поставили там. Айде гадни ***, време е да сдавате.

31

Българин

преди 7 години

Само да не стане кръпка до кръпка. Трябва да се асфалтира цялостно целия проблемен участък.

fallback