Снимка: архив, БулФото
fallback

Заради забавяне в извозването на отпадъци и почистването на квартални улици и тротоари на територията на столичния район "Младост" Столичната община налага санкция от 77 800 лв. за фирмата "ЗМБГ" АД.

Глобата е за периода 5 - 16 януари 2017 г. Това съобщава кметът на София Йорданка Фандъкова на страницата си във Facebook.

Кметът посочва, че контролът по почистването и спазването на заложените в договора графици се извършва от екипите на Столичния инспекторат на терен. Фандъкова благодари на всички граждани, които в последните дни са изпращали до нея сигнали за непочистени контейнери за отпадъци.

"Днес лично проверих някои от адресите и възложих на фирмата да продължи работа по почистване на тротоари и подходи към спирките на метрото и на градския транспорт", посочва кметът.

Тя информира още, че Столичният инспекторат проверява и пазара в кв. "Младост 1", който се стопанисва от частна фирма, заради сигнали за забавяне в извозването на отпадъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

А ЗАЩО НЕ СЛОЖАТ СПИРКИ НА КРЪГОВОТО НА ТЕЛЕВИЗИОННАТА КУЛА?ЧОВЕК НЯМА КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕ ОТ ДЪЖД И СНЯГ.ТОВА ЛИ ПОЛУЧАВАМЕ СРЕЩУ ДАНЪЦИТЕ КОИТО ПЛАЩАМЕ?

11

До Мишо

преди 7 години

Мишо,живееш в България! Не живееш нито в Германия, нито където и да било.Снега там се чисти,но и данъците са големи съответно има пари за снегорини и за машини за извозване на този сняг.

10

Мишо

преди 7 години

Това, че г-жа Фандъкова няма да плаща за непочистени улици хич не ни грее. Какво да прави пешаходеца в този снежен ад - счупени крака и ръце, гипсове, болнични, болки и дисконфорт. Кой ще плати обезщетения на тези хора, г-жо Кмет? Само, че от служебната кола не може да видите как на кръстовищата хората се борят с купчини сняг и се чудят как да се качат на тротоарите. Това не е чистене - снегът се извозва веднага - виж в Европа! Вие като изметете в къщи *** до вратата ли оставяте?

fallback