Снимка: bTV
fallback

Протест на изнервени пътници едва не доведе до истинска трагедия на релсите край София. Недоволните от постоянните закъснения на влаковете хора блокираха с телата си пътя на експреса за Горна Оряховица. Композицията е спряла на метри от тях, съобщи bTV.

Инцидентът е станал около 19 часа снощи. Пътническият влак за Своге и Лакатник тръгва от София със закъснение. На гара Илиянци композицията е спряна, за да изчака пред нея да мине експресът за Горна Оряховица. Тогава част от хората в пътническия влак решават да протестират.

Слизат от влака и блокират трасето на експреса, разказва Ивайло Симеонов, който се намирал в пътническата композиция. „Влакът, освен че е супер студен, имаше и 40 минути закъснение. Хората изнервени, направо скочиха пред влака. Беше много страшно, защото скочиха 50 човека, ей така, пред влака с телата си, а влакът не можеше да спре, защото е набрал огромна скорост”, обяснява той.

Експресът влиза в гарата с 60 километра в час, според правилата, обясниха от БДЖ. Машинистът спира на два метра от най-близкостоящите върху релсите хора. Полицията пристига на десетата минута, но униформените не са успели да изместят хората от линията, отбелязват от БДЖ.

Недоволните пътници принуждават експресния влак да се движи зад пътническия. А това удължава допълнително закъснението му. Блокираният експрес е тръгнал от София с 53 минути закъснение. Пътническият влак е изоставал с 26 от разписанието си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Пътуваща

преди 7 години

Чета коментарите и си чудя,имате ли си на идея колко населени места се обслужват само от БДЖ ? Бдж е национален превозвач,получава дотации от така наречената държава и затова трябва са осигури превозването на пътници.И тия така наречени шефове да спрат да мрънкат,че няма какво да се направи.Има и то е да спрат да крадат и да спрат да се съгласават всички пари по оперативните програми да отиват за метрото.

53

Анонимен

преди 7 години

Е нали сме в ЕВЛОПА.? В Европа закъснее ли влак връщат парите . В една малка страна като България, казва се Швейцария

52

Анонимен

преди 7 години

Това се казва ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ НЕ тероризам . ПИАРА НА БДЖ Илияна обиди пътниците спрели влака, като терористи. Е питам Да си купиш билет , да мръзнеш в купето, да ти закъснее влака и то редавно. БДЖ какво е?.

fallback