Снимка: Булфото, архив
fallback

Столичният кмет Йорданка Фандъкова свика щаба за зимно поддържане с цел разпределяне на нови приоритетни задачи във връзка с обстановката в София.

Oще по темата

Осигурена е проходимостта в града, градският транспорт към момента се движи по всичките си маршрути, уточниха от Столичната община.

Ще продължат обработки приоритетно със смеси срещу заледяване на трасетата на градския транспорт поради ниските температури. Продължава и почистването на основни вътрешно-квартални улици в столичните райони, където условията позволяват.

По данни на фирмите, отговорни за почистването на града, обработването на малките улици е затруднено от паркирали автомобили и ниските температури. Продължава почистването на тротоарите и извозването на сняг от пешеходните зони.

Кметът възложи на екипите на фирмите през следващите дни да се осигури почистване и проходимост на уличните шахти. Екипи на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" започнаха почистване на ледени висулки от обществени места – пътни подлези и мостове.

В Столичния автотранспорт са предвидени дежурни, които подготвят превозните средства за деня, включително се осигуряват добавки в горивото против заледяване, съобщи директорът на компанията Слав Монов.

В парковете се извършва почистване и обработка на алеите, в това число опесъчаване в парк Витоша на пътя "Драгалевци – Алеко" и "Бояна – Златни мостове".

Общинските кризисни центрове осигуряват подслон и храна за останали без дом хора. Центровете работят двадесет и четири часа. Българският червен кръст осигурява дрехи. Общинските болници извършват прегледи на нуждаещите се от центровете.

Дирекция "Образование" на Столичната община и районите администрации продължават да следят ситуацията в столичните училища с отоплението.

Разпоредено е да работи парното във всички училища и да се докладва за температурите в класните стаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

картофка

преди 7 години

Значи така: свиквам щаба, възлагам, инспектирам и ако има виновни строго санкционирам!

11

Анонимен

преди 7 години

И на снимката "перфектно почистване" на улици и тротоари след свикването на щаба!

10

Анонимен

преди 7 години

Те улиците не са почистили още!

fallback