Снимка: архив, Bulphoto

49-годишната жена, пострадала при катастрофа на Околовръстния път и бул. "България" е в медикаментозна кома, състоянието ѝ е стабилно, съобщиха от ВМА.

"Жената, която е докарана при нас, е на 49 години, с множество травми, при която водеща е черепно-мозъчната травма", каза Любомир Методиев, говорител на лечебното заведение.

Още по темата

Той обясни, че тя е на изкуствена белодробна вентилация и й предстоят контролни образни изследвания в рамките на утрешния ден. По думите му не може да се каже категорично дали има опасност за живота на жената.

Втората пострадала е 47-годишна жена. Тя е без опасност за живота, съобщават от Пирогов.

"Хирурзи са я оперирали, тъй като има счупване на един от пръстите и луксация на друг", каза говорителят на болницата.

Вчера към 21 ч. станаха две катастрофи на Околовръстния път и бул. "България". Първоначално информацията беше за една катастрофа, при която има една пострадала жена. По-късно началникът на отдел "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев уточни, че става въпрос за две катастрофи, които стават в рамките на няколко секунди. При тях са пострадали две жени.

По думите му един автомобил удря друг, завърта се и спира на средата на платното. Другият автомобил удря джип, излиза от пътното платно и влиза в намиращата се наблизо бензиностанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase