Снимка: кадър, BTV

Единият от шофьорите, участвали в катастрофата на Околовръстното шосе в София, твърди, че е карал с не повече от 110 км/ч.

"Вината се знае на кого е, не искам да коментирам. Има си органи, които ще определят кой е виновен", поясни младият водач. Алкохолната му проба е отрицателна.

Още по темата

При катастрофата късно снощи сериозно пострадали са две жени. Те са с опасност за живота.

Шефът на "Пътна полиция" комисар Тенчо Тенев уточни, че става въпрос за две различни произшествия на едно и също място, по едно и също време.

"Двете BMW-та са се движели с несъобразена скорост. Едното от тях блъска малка кола, в която са пътували двете жени. Те са сериозно пострадали. Няколко секунди по-късно другото BMW забърсва джип и след това се удря в рекламната табела на бензиностанцията", обясни той пред bTV.

По думите му шофьорите не са били много разговорливи, но са обяснили, че са карали с малко по-висока скорост.

"И двамата нямат алкохол в кръвта. Основната версия е несъобразена скорост", заключи комисар Тенев.

Вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова осъди гонките по пътищата и по-конкретно катастрофата на Околовръстното.

"На мястото има камера и ще се установи каква точно е била скоростта. Недопустимо е да се шофира по този начин. Промените в новия закон влизат в сила от 21 януари. Те са много по-строги – глобите са по-високи, ще се свалят и номерата на колата, ще се отнемат и свидетелства за правоуправление", поясни тя пред Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase