Снимка: Булфото, архив
fallback

Има законови проблеми с легитимността на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева.

Лидерът на протестите срещу застрояването на зелени площи Иванчева събра разгромяващата подкрепа на 59.82% от гласувалите на извънредните избори за  районен кмет срещу кандидата на ГЕРБ Мария Илиева.

Oще по темата

Сега се оказа обаче, че в законоустановения срок не е подадено заявление в Търговския регистър към "Агенцията по вписвания" за това, че Десислава Иванчева е развивала търговска дейност и че е започнала процедура по прехвърляне на дружествени дялове на друг собственик, съобщи шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Той обясни, че има задължение за подаване на такова заявление до председателя на СОС и до Общинската избирателна комисия.

"Мога да кажа със сигурност, че в законоустановения срок, който е 14 декември, аз не съм получавал такова заявление. Получих го едва вчера", увери Герджиков.

Той представи Указания на Агенцията по вписвания с днешна дата, според които няма данни за прехвърляне на собственост на 22 ноември, когато се твърди че е направено прехвърлянето в Нотариалната камара.

"Това означава, че става въпрос за фалшификация и за опит за заблуждаване на Агенцията по вписвания, че тогава е направен договорът за прехвърляне. Реално обаче такъв договор е направен чак днес - на 22 декември 2016 г.", посочи Герджиков.

В Указанията на Агенцията по вписванията е посочено, че е налице несъответствие в данните на предоставения документ и информацията в Нотариалната камара.

"Общинската избирателна комисия има едномесечен срок да реши казуса, но и прокуратурата трябва да бъде сезирана, защото става въпрос за фалшифициране на документ", обобщи Елен Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Lawyers

преди 7 години

14.11.2016г. - ОИК обявява избора на Д.Иванчева за кмет 22.11.2016 - продажба на дружествени дялове и освобождаване като управител24.11.2016 - Д. Иванчева встъпва в длъжност/полага клетва14.12.2016 - последен срок, в който Д. Иванчева следва да уведоми председателя на общинския съвет за предприетите действия (чл.41, ал.3 от ЗМСМА - "...едномесечен срок от обявяването на изборните резултати .....) - За това последнето дали е станало няма инфо в интернет!

62

Анонимен

преди 7 години

Тя госпожата показа, че законите за частната собственост не я интересуват, камо ли някакви срокове да я трогнат!

61

анонимен

преди 7 години

тьрсят под вола теле правят всичко вьзможно да и мьстят за изборната победамислете на следващите избори дали си заслужава герб да бьде в нс

fallback