Кадър: Bulgaria On Air
fallback

Три елена с изпочупени рога, затворени в клетка, са коледна атракция пред столичен мол. Граждани се възмутиха от проявената жестокост към животните, изпратиха кадри и алармираха институциите за случая, предаде Bulgaria On Air.

Животните се озовават пред мола в четвъртък. Идеята е да радват посетителите. Зина и приятелката ѝ Христина обаче са възмутени, че диви животни се използват за атракция и то не за първи път. Влизат и в словесен сблъсък с охраната на търговския център.

По думите на възмутените жени и миналата година на същото място е имало осем еленчета, едно от които е починало, а останалите били с кръвоизливи в очите.

След сигнала от Министерството на околната среда и Агенцията по безопасност на храните, където има отдел за контрол на животните, ще изпратят инспектори. Очаква се до понеделник да стане ясно дали управата на мола има право да разполага подобен атракцион.

От самия мол обявиха, че имат нужните разрешителни и също ще коментират казуса идната седмица.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

стига глупости

преди 7 години

И като допълнение - някои хора, живеещи само в града, са толкова откъснати от природата, че много неща, които са съвсем естествени и натурални, започват да им се струват странни и дори брутални. И на мен ми се случи веднъж в един зоо-магазин да обърна внимание на собственика, че един гущер яростно беше захапал друг, а се оказа, че са мъжки и женски, и това е тяхна "любовна игра" :)). Така че, един съвет - преди да критикувате неща, които не са ви ясни, първо се информирайте !

12

стига глупости

преди 7 години

Елените всяка година си сменят рогата, така че на тия най-вероятно не са били изпочупени, а паднали от само себе си. А мрънкачи за щяло и нещяло, без дори да са сигурни в това, за което протестират, винаги е имало - помня преди години какъв вой бяха надигнали някои за изсичането на тополи в София, а тия дървета имат определени години живот, след които стават опасни, понеже падат сами, така че отстраняването им е наложително. Та и с елените сега навярно е подобна история.

11

Анонимен

преди 7 години

Те за убийство тук дават по 5 години, а вие чакате справедливост за животните! жалка работа!

fallback