Снимка: BTV
fallback

Събираме документация и ще заведем дело за възвръщане на земите ни, каза кметицата на "Младост" Десислава Иванчева поповод разкритието отпреди ден, че общински терени в квартала са били "реституирани" чрез фалшиви документи.

Oще по темата
Оказва се, че три имота на военното министерство в кв. "Полигона" са отнети по същия начин.

Иванчева съобщи още, че е наредила да се актуват всички общински имоти, съобщава BTV.

"Странно е през 2016 г. отново да има пик на т.нар. реституция и това трябва да е лампичка в главата на всеки по веригата", каза общинският съветник Орлин Иванов.

Говорителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова съобщи, че от ден прокуратурата извършва проверка на скандалните сделки.

Няколко парцела с обща площ 11 декара, при това в най-желаните от строителите части на столичния ж.к. "Младост" се оказаха не общинска собственост, а частна.

Прехвърлянето на собствеността става по скандален начин, но сделките "минават" пред всички институции, които е трябвало да гарантират законността.

"Възстановяването на собствеността" започва с три документа – решения на поземлена комисия от 1994 и 1997 г., които се оказват фалшиви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Жорик

преди 7 години

До ФронтоГоворим за законните общински земи, за да не бъдат окрадени пладнешки. Тези, които са реституирани преди години, така или иначе са извън тази категория.

8

Димитър

преди 7 години

А, ако собствениците на имоти, върху които са построени панелките си поискат земите, какво ще прави тая неука кметица?

7

Фронто

преди 7 години

" Ще СИ върнем ... " Леле какво ще стане когато хората от Дървеница и Горубляне СИ поискат земите!

fallback