Снимка: БТА, архив
fallback

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова обяви, че се е опитала да убеди заместничката си с ресор "Екология" Мария Бояджийска да не подава оставка.

Oще по темата

Оставката си зам.-кметицата дала преди два дни, а причините за нея били лични.

"Повече от десет години Бояджийска работи за София. Тя е човек, който остави много добри резултати в Столичната община, които рядко се постигат", смята Фандъкова.

Тя даде и пример с успешно реализирания от Бояджийска най-голям проект по ОП "Околна среда" с изграждането на три инсталации за отпадъци, с което се сложи край на кризата с боклука.

"Това е човекът, който беше начело на цялостната промяна в политиката на Столичната община по отношение на битовите отпадъци. Това е човекът, благодарение на който Бойко Борисов като кмет прекрати монопола върху почистването на София. Мария Бояджийска реконструира множество паркове и градини и промени напълно облика на София в положително отношение", посочи Фандъкова.

Столичният кмет каза, че й благодари лично и вярва, че екипът в общината ще може да разчита на нея, за да се включи в работата по някои от бъдещите проекти на София.

"Тя има опита и капацитета, надявам се малко да си почине, това е тежка сфера с огромен натиск", допълни столичният кмет.

Мария Бояджийска ще бъде заместена в Столичната община от заместник-кметовете Дончо Барбалов и Ралица Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

Тая Бояджийска толкова изчисти града от кучета, че чак не се разбра. *** на всеки ъгъл, убиха двама души и кво, тая пак си стоеше на мястото. Налапала се и е разбрала, идва време да се търси сметка за гепеното.

13

Шиши

преди 7 години

Хайде картофке, пали джапанките и към белчин, че много се ояде!

12

Анонимен

преди 7 години

Те крадливите герберасти добре бягат, но няма ли да върнат заграбеното ?!

fallback