Снимка: Facebook
fallback

Гори покривът на кооперация в София. Три пожарни веднага са дошли, както и две линейки. Сградата е на ул. "Кирил и Методи" и ул. "Братя Миладинови".

Пожарът се е запалил малко след 11 часа, съобщи "24 часа". Не е ясно има ли пострадали или жертви.
Не се знае от какво е започнал огъня.

Над сградата се издигат гъсти кълба от дим.  Хората от запалената сграда са евакуирани и стоят на улицата, сред тях има и много деца, които са спяли, когато е започнал пожара.

Живущите в сградата коментират къде ще прекарат нощта. Сградата е на три етажа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

:(

преди 7 години

Тези хора нямат отношение към историята на София, нито ги интересува това, че повечето сгради по тази улица са паметници на културата. Те ги купуват и наемат заради струпването там на пришълци, от които може да се печели.Затова и държавата, и общината трябва да вземат мерки с цел опазване на културното ни наследство.Сигурността на останалите хора, живеещи в района, явно не интересува никого!

3

Дано няма жертви

преди 7 години

Но е обидно архитектурното ни наследство да бъде съсипвано от тези, за които става въпрос.Защо държава и община допускат все красивите старите сгради там да се купуват или наемат от хора от онзи етнос, които пък правят от домовете си хостели за пришълци и често пъти дори не регистрират това официално.Не е ясно кой се настанява там и за колко време.Който не е от София, когато идва тук, да се разходи по тази улица и преките й, за да почувства атмосферата на Стара София,докато все още е възможно

2

До 1

преди 7 години

Не знам кой живее в тази сграда, но за съжаление, точно в тази хубава част на стара София през последните години стават все повече тези, за които питаш.Няма да се учудя,ако се окаже, че такива са проникнали в мансардата и са запалили огън направо на пода - те така са свикнали. След като там е имало "много деца, които са спяли" в 11 ч. преди обяд, сам си направи изводите.Жалко, защото повечето къщи там би трябвало да са паметник на културата - строени са от заможни хора преди 80 и повече години

fallback