Снимка: БулФото
fallback

Лъчезар Найденов, който преди около 2 години отново държа на крак органите на реда в продължение на цяла нощ, след като откри огън с въздушна пушка от покрива на дома си, е барикадиралият се мъж.

Oще по темата
Той е с психично заболяване.

Полицията отцепи района около къщата в "Горна баня", предаде bTV.

Около 18 часа тази вечер той имал свада със съседи, стрелял с въздушна пушка, при което ранил леко един от тях, изгонил баща си от къщата и се заключил.

Около 22.15 часа Найденов се предаде в ръцете на полицаите, обградили дома му. Те го отведоха в полицейска кола. Освен тях в операцията по залавянето му участваха пожарникари и екипи на Бърза помощ.

Преди две години стана ясно, че мъжът от повече от 15 години е шизофреник, но от 2010 г. е спрял да посещава задължителните периодични прегледи и междувременно болестта му се е изострила.

Случаят тогава повдигна много въпроси – за липсата на механизъм за следене на психично болните у нас и за улеснения достъп до оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Ех

преди 7 години

Едно време Бойко се справяше лесно с такива стрелци и имаше ред в държавата.Всичко можеше да свърши за минути,ако силите на реда използваха гранатомет (вж.Чакъра!)Ще го търсиме със свещ!

10

756

преди 7 години

Докато луите, престъпнците, извратеняците се ползват с неразумно предоставени им привилегии, нормалният човек в нашата страна ще бъде гонен, потискан и градиращо лЧовекът си има права. Този знае своите права и се ползва от тях. Държавата и обществото се явяват факторът, задължен да му ги гарантира ида му ги осигурява в ущърб на нормалните хора. Докога?!?

9

Анонимен

преди 7 години

Откри огън с въздушна пушка . Това е б*си якото! И откога пневматичната пушка е огнестрелна? Добре че не е имал прашка!

fallback