Снимка: Кадър bTV

Жители на квартал "Факултета" в София набедиха лекар от Центъра за спешна помощ за пиян и го заснеха с телефон как залита.

Инцидентът според "оператора" станал късно вечерта в неделя. Докторът бил извикан за пациент, но пристигнал във видимо нетрезво състояние. Близките на пациента въобще не го допуснали до болния, отпратили го и се обадили в Центъра за спешна помощ за друг доктор.

Още по темата

Спешният медик обаче твърди, че е трезв и залитането е от проблем с краката, дори им обещава да даде проба с дрегер.

"Въпросният лекар въобще не пие и е един от най-добрите в центъра. През август му беше открито тежко неврологично заболяване, заради което пие силни лекарства, от които се получава поклащане в походката", обяснява пред "Монитор" директорът на центъра д-р Георги Гелев.

"Действително, той не пие. Представи епикризите си и лекарствата, които приема. Залитането е напълно закономерно при тези силни медикаменти", обясни и Катя Сунгарска от ЦСМП.

Когато се прибрал от "Факултета" бил в тежко състояние и се наложило колегите да му окажат медицинска помощ.

Веднага вместо него при пациента бил изпратен друг екип. Въпросният болен бил с високо кръвно. Той е чест пациент на спешна помощ, тъй като е диабетик, хипертоник и също страда от неврологично заболяване.

Медиците веднага му предложили да го закарат в болница, но болният от "Факултета" отказал категорично да бъде хоспитализиран. Съпругата му пък, отказала да говори повторно с представители на спешния център.

Според лекари, тя не искала да обостря отношенията си с тях, тъй като често й се налагало да вика линейка зарази мъжа си.

Междувременно, залитащият доктор е подал оставка от ЦСМП, като обяснил на колегите си, че не иска заради проявите на болестта му да бъде уронван престижа на центъра. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase