Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Граждани на Княжево, Владая и Мърчаево ще излязат на мирен протест срещу градския транспорт в неделя от 16:30 часа. Хората са недоволни от това, че превозът е нередовен, не може да обслужва всички нужди на жителите, а автобусите са стари.

"Аз нямам кола, единственото нещо, на което мога да разчитам е транспортът, който се осигурява от общината. Единственият превоз, който можем да ползваме, за да стигнем до работните си места, това е автобус №59", разказва жител на Владая. Той посочи, че хората от Княжево, Владая и Мърчаево имат два избора за придвижване - или с автобуса, или пеша.

Председателят на инициативния комитет Васил Николов коментира пред Bulgaria ON AIR, че до протеста се е стигнало поради две причини.

"Едната е грубото потъпкване на закона от Столичния общински съвет (СОС). Говорим за Закона за участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Ние представихме пет предложения, след обществено обсъждане и събрана подписка от над 2300 човека. От СОС не спазиха срока, който е описан в чл. 52 на Закона. И това нещо накара хората да изразят своето недоволство", коментира той.

По думите на Николов следващата стъпка, която е вдигнала напрежението съвсем, е некоректното замерване на пътникопотока от Центъра за градска мобилност.

Жасмина Христова също е жител на Владая. Тя очерта конкретните искания на жителите на селото - чисти, отоплени и навременни автобуси, линията да се удължи, автобусите да са пригодени за възрастни хора и за майки с деца.

Друг жител настоя да бъде възстановена линия №58, както и на маршрутна линия №22.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 7 години

Хаха, ми те управляващите на колко села из страната спряха тотално автобусите, унищожиха болниците, затвориха училищата и въобще върнаха страната 100 години назад. Когато гласуваш за некадърници си обречен. Нека всеки си помисли и да каже едно нещо което е нормално в тази страна. Аз не се сещам. Само депутатите имат много отпуск, само на тях се вдига заплатата, само те могат да не ходят на работа и никой да не ги уволнява, само за тях не се иска ценз, а и всички висшестоящи. За хората все няма.

17

Анонимен

преди 7 години

той и в кварталите на София е същия примерно тролейбус на 20 минути това редовен градски транспорт ли е,така ще бъде докато има кой да плаща без да изисква браво на,че са се вдигнали но защо мирен протест

16

1.60 1.60 1.60 1.60

преди 7 години

За ИДИН И ШИЙСИЕ - ТОЛКО! Като не ви харесва - купете си карта за 365 лева за цяла година.

fallback