Снимка: flickr
fallback

Столичният Западен парк ще започне да връща блясъка си от догодина, а хлапетата ще могат да се оглеждат в криви огледала насред алеите и да ходят на зелено училище в него. Там те ще провеждат уроците си на открито сред природата, на мястото на старата и изоставена от години сцена.

Общата стойност на ремонта на Западен парк е 12 млн. лв., но това е предварителна оценка, обявиха от Столичната община.

Ремонтът на парка ще продължи около две години, като първо трябва да се възстановят обектите по оста от главния вход до шадравана. В парка ще се върне блясъкът на алпинеума с езерото с изкуствени реки, езерца и водопади.

При ремонта ще трябва да бъдат разчистени и подредени камъните на бреговете на езерото, да се допълни растителността и да се възстановят арките и пещерата около него. В парка ще има и амфитеатър, сух фонтан, нова детска площадка.

Семействата ще могат да отдъхват сред природата и на специални места за пикник. Кучетата също ще си имат специален кът с оградка, западно от спортния комплекс

Като втори етап ще бъде реализиран и проект за възстановяване на атракционите. Идеята на общината е да ги отдаде за изграждане и стопанисване. Там ще има тенис кортове, колодрум, спортни игрища, пише "Монитор".

Обзавеждането също ще се смени с нови пейки, кошчета за боклук и кашпи за цветята. За сигурността на хората е предвидено и видеонаблюдение и охрана.

Така жителите на "Люлин" ще имат нормален достъп до втория най-голям парк в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Kozel ot Lulin

преди 7 години

Пак ли номерца, общината? С тоя МОЛ направо ни закопахте .. пръчки селски... Да ви гонамаам , не барайте парка и така си е добре. Да не се качите на некя въртележка и да се въртите там 10 години

4

ddff

преди 7 години

Е, дойде му реда и на Западния парк.

3

Цецо

преди 7 години

Чудесно, като малък съм се гледал в тия огледала, супер са. Дано поправят и другите атракциони, виенското колело, самолета, подовата въртележка...

fallback