Кадър: Нова телевизия
fallback

Тежка катастрофа със загинал стана на Околовръстното шосе край Казичене.

Инцидентът е станал при сблъсък на два автомобила. И двете коли са смачкани до неузнаваемост.

При удара един човек е загинал на място, а друг е в болница без тежки наранявания, съобщи “Нова телевизия“.

Виновникът за катастрофата е карал с висока скорост и е влязъл в насрещната лента, обясни началникът на “Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев.

Това е поредната катастрофа от общо 35, които са се случили от началото на денонощието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Безопасна скорост

преди 7 години

А най-безопасната скорост е 3000 км/ч, защото тогава ще летите и ще можете да се разминавате свободно, макар че и това не е сигурно. А дали, ако караха и двамата с 50 км/ч щеше да има жертви ? Дали нямаше да успеят да реагират по адекватно ? Ако един шьфьор кара с 100 км/ч и някой навлезе в неговото движение със същата скорост двамат ще намаляват разстоянието по между си с еднаква скорост. Как това ще е по-добре ? Колкото е по близка до разрешената скорост, толкова повече време за реакция.

4

Анонимен

преди 7 години

за къде бързат всички....

3

Факт

преди 7 години

Възможно е една от причините за катастрофата да е ниската максимално разрешена скорост, която е много по-ниска от безопасната за този участък. Предполагам, че това е станало на мостта над ж.п. линията, където скоростта е ограничена до 40-50 км/час, а безопасната скорост е над 100 км/час. Навсякъде по света, където има такова разминаване, стават повече катастрофи, коейто експертите по света добре знаят. Само в България си мислят, че като сложат знак за ниска разрешена скорост, ще намалят катастро

fallback