Снимка: Архив, Булфото
fallback

"Топлофикация София" е готова да започне новия отоплителен сезон, съобщават от дружеството. Столичани имат възможност да поискат предсрочно включване на отоплението.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София ще започне, когато бъдат изпълнени двете изисквания - три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12 градуса и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване, се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че дружеството дава възможност при изразено желание от страна на клиентите в сграда-етажна собственост парното да бъде пуснато предварително. За целта е необходимо да се представи в деловодството на обслужващия топлорайон заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на отоплението.

Детските градини, училищата и здравните заведения също могат да поискат включване на отоплението преди общото пускане на парното в столицата, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които инсталацията не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Необходимо е също абонатите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят уредите си за дялово разпределение.

В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител, посочват от "Топлофикация София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

е са

преди 7 години

ми айде вече да ги осъдят за незаконната такса 'мощност', да връщат яко взетите за това пари и да фалират безпрекословно :)разликата да си я търсят от вал невинното топло, поради безкрайна тъпотия

11

Все ми е през...

преди 7 години

Няма угодия ,на тоя народ

10

Анонимен

преди 7 години

Тия кръвопийци, за да взимат пари, ако можеше и лятото щяха да го държат пуснато.

fallback