Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Пропадналият в София асансьор, в който пострадаха петима души, сред които и малко дете, се тресял от месеци. Това разказа живееща в блока в столичния квартал "Свобода" жена, пред в. "Монитор".

Oще по темата

Кооперацията била нова – построена през 2009 година, но съоръжението често създавало проблеми.

"От няколко месеца постоянно се тресеше. Избягвахме и да го ползваме. Не знам дали сме се обаждали и на техниците. За кратко спираше да издава стържещи звуци, но после пак продължаваше", обясни още жената.

Оказва се, че причината съоръжението да полети три етажа надолу е скъсана планка. Каква точно фунцкия е изпълнявала тя и дали е била дефектна тепърва ще се изяснява с назначените технически експертизи.

Асансьорът е нов, хидравличен, произведен в България през 2008 г. и е въведен в експлоатация през 2011 г.

Всички прегледи са извършвани в срок, като последният технически преглед е бил на 17 май 2016 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Ст

преди 7 години

Асансьорите със застраховка като колите !

13

Край

преди 7 години

Типичната ни мърлящина и безхаберност. Живущите не знаели, фирмата не знаела. Ми аз ли да знам. Македонска ни работа. Дайте да признаем че българите сме македонци да им олекна на ония гламчовци.

12

бла

преди 7 години

Айде стига глупости, какво обвинявате живущите. Асансьора е поддържан от фирма, която му е издала сертификат за направен технически прегледи и че е е годен за експлоатация на 17.май.2016. А оплакванията от този асансьор са не от няколко месеца, а общо взето откак е пуснат в експлоатация. Още когато е пусната сградата за ползване този асансьор е бил недовършен с проблем. С проблем си е останал и до деня, в който пропада. В бившата ми работа имахме 2 Изамет - почти не работеха от проблеми.

fallback