Снимка: Архив, Reuters

4-годишно дете е пострадало на детската площадка в парк "Мир и дружба" в Студентски град. Дете на възраст около 9-12 години е минало буквално през по-малкото дете и след това е избягало.

Вероятно не си е дало сметка за травмата, но идва въпросът - защо родителите са си тръгнали незабелязано, без да окажат помощ?

Инцидентът е станал преди няколко дни, на 16 септември, около 18:40 ч. След случилото се пострадалото дете е със счупена бедрена кост, охлузвания и голям уплах. Предстои му няколко седмично лечение, през което ще бъде обездвижено.

"Докато детето си играеше на площадката, непосредствено до мен, момченце на велосипед буквално мина през детето ми и в суматохата си тръгна", разказа пред Dnes.bg майката на детето Стефка Михайлова.

Свидетели са видели, че детето с велосипеда е отишло при мъж и жена с бебешка количка, които вероятно са негови родители. Те обаче са си тръгнали набързо и не са предложили помощ. Малко вероятно е да не са забелязали случилото се, тъй като и тяхното дете е паднало при удара.

Майката на пострадалото дете търси родителите на велосипедиста. Но не за да търси саморазправа, а за да получи морални отговори. Тя споделя, че разбира детето, чиято първа реакция е да избяга, но не и родителите, които си тръгват без да поемат отговорност.

"Ако и на мен като родител ми се случи моето дете да нарани друго, последното нещо, което ще направя, е да си тръгна и да се изнижа в суматохата. Няма как просто да си тръгнеш", коментира Стефка Михайлова.

Тя разказва, че на площадката е имало много хора в онзи момент, но малцина са се притекли да помогнат. Другите безучастно са продължили със заниманията си, може би защото не е станало ясно колко сериозна е травмата.

Ако някой е станал свидетел на инцидента и има повече информация, може да се свърже със Стефка Михайлова във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase