Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Здравният министър Петър Москов смята, че проблемът с битите медици ще се реши с адекватни наказания.

Повод за коментара му е последният случай на агресия срещу медици от "Пирогов", които бяха нападнати от пиян, за когото се погрижили.

По думите му на 100% са непредотвратими случаи на подобни нападения и тяхна жертва може да е "журналист, полицай или съдия".

Oще по темата

"Мерки за сигурност трябва да има, но след това въпросът е институциите могат ли да реагират с достатъчна твърдост и бързина, за да стане ясно за цялото общество, че ако пиеш и биеш, след това лежиш 5 години в затвора", коментира Москов, който изрази надежда за наказание според постъпката.

Министърът съобщи, че вчера е имало среща между оперативното ръководство на МВР и ръководството на "Пирогов" във връзка с охраната.

Москов каза, че има уверението и на двете страни, че е направено всичко, което е нужно за гарантиране на сигурността и на пациенти, и на работещи в здравното заведение.

Той коментира, че не е експерт по тази тема, но ако съвместното решение е сигурността да се гарантира с паник бутон, каквито идеи има, нека да е така.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 7 години

Modkov naga4 si predi jivkov bkp sega boiko gerb ti ne si doktor upokite sa ta upoili otivai si

70

А, а обратното,

преди 7 години

Уважаеми господин министър, от Лекар до "лекарче" има огромна разлика, я вижте оплакванията особено от частни болнични заведения, центрове, клиники, кабинети.Какво правим, когато лекар заплаши, пациент, подчинен персонал, обикновен български гражданин, че ще го "пребие", "ще му изпрати мутри да го пребият", "заплашва бизнеса му". Лично съм ставал свидетел на подобно поведение. Разберете господине, там, където играят много пари, няма човещина, там където няма държава, няма и медицина.

69

Цветан Караилиев

преди 7 години

Струва ми е,че и 5 г.са малък срок за подобен род изверги.

fallback