Снимка: архив Bulphoto
fallback

Няма да има паркинги в Борисовата градина. Заснемането на моментното състояние на растителността на дървесната и храстова растителност се прави с цел грижа за гората, както и грижа за хората, тъй като ежедневно се ползва за място на отдих от гражданите на София и гостите на града.

Oще по темата

Това обясни кметът на район "Изгрев" Цветомир Жеков пред Bulgaria ON AIR във връзка с протеста на столичани, възникнал дни след обществено обсъждане на план за развитието на най-големия столичен парк. Бунтът е срещу евентуално застрояване на парка след санитарна сеч.

"В близките дни ще стартира новият сезон в Общинския съвет, в който темата за това какво ще се случва с Подробния устройствен план (ПУП) на Борисовата градина, който би дал възможност или би забранил ново строителство в парка, да се реши на едно съвсем друго ниво", обясни Иван Велков, зам.-представител на Столичния общински съвет (СОС).

"Утре имаме заседание на Комисията по околна среда, ако гражданите имат въпроси, биха могли да го посетят и да ги зададат", допълни Велков.

"Категорично искам да успокоя всички наши съграждани, че няма да има строителство в Борисовата градина. Вероятно спекулациите, които се породиха, се дължат на научното изследване, което беше проведено от учени от Лесотехническия университет", категоричен бе и Николай Стойнев от СОС.

"Ние сме убедени, че няма да се допусне ново строителство. Основната гаранция ще бъде ПУП. Проект на такъв ПУП ще бъде подготвен до края на годината, след което предстои процедурата по обществено обсъждане по районите, гражданите ще имат период от две седмици, в който да направят възражения. На базата на тези възражения планът ще бъде преработен и отново обсъждан", заяви Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 7 години

От обещанието разбирам, че в Борисовата градина ще се движат коли, но няма да има паркинги за тях. Определено общинарите не са за местата които заемат.

14

Инженер

преди 7 години

Никакво заснемане, а направо от около половин година масово се сече, особено участъкът между телевизионната кула и гара Пионер. Край пътеките има натрупана годна дървесина и чака за изнасяне. Същевременно на много места не може да се мине от естествено паднали дървета, но тях никой не ги пипа. Целта явно е дърводобив от парка. Там живея и минавам всеки ден. Как пък един журналист не отиде да се убеди лично и да снима, а само препечатвате лъжите на общинарите?

13

Анонимен

преди 7 години

А те още преди години "ОБЕЩАХА" да не строят по детски площадки и парк Въртопа в Младост а минете да видите колко си спазват обещанието. Блок до блок а инфраструктура никаква.

fallback