Снимка: sofia-mladost
Жители на столичния район "Младост" инициират свикването на местен референдум срещу застрояването на детски площадки и зелени площи.
 
Основна цел на исканите промени е гарантиране на запазването на всички съществуващи зелени площи, детски площадки, междублокови и паркови пространства, съобщи БНР.
 
Протестите в район "Младост" срещу застрояването на зелени площи и детски площадки доведоха до оставката на районния кмет Цвета Авджиева през август. 
 
Тя подаде оставка в средата на август след като ГЕРБ свалиха политическото си доверие от нея, припомня "24 часа".
 
Политическото решение обаче не успокои хората в квартала. Жителите на “Младост“ бяха категорични, че оставката не решава нищо, защото тяхната цел е запазването на зелените площи и детските градини.
 
Хората, които живеят в квартала, са внесли и жалба до административния съд, с която обжалват разрешението за строеж на тяхната полянка. 
 
Столичният общински съвет избра с тайно гласуване Деница Николова за временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост" след оставката на Авджиева.
 
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък обяви, че ще иска заедно с президентските избори да има и частични местни избори в район “Младост“ в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase