Снимка: bTV
fallback

Десетки жители на столичния кв. "Оборище" се събраха на протест срещу застрояването на детска площадка. Те се обявиха против изграждането на нова жилищна сграда и унищожаването на зелената площ.

Oще по темата

Димитър Бондаков, представител на протестиращите, заяви пред bTV, че се борят от 9 г. да запазят зеления терен от застрояване. Той се обърна към кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова с молба за помощ.

Районът има 28 детски площадки, намиращи се изключително близо една до друга. С този довод кметът на район "Оборище" Васил Цолов контрира аргументите против застрояването и посочи, че обектът е с изрядни документи.

Началникът на фирмата изпълнител заяви, че на мястото никога не е имало детска площадка, а заведение.

По думите на Пламен Мирянов хиляди ще останат без работи ако не започне строежа.

Това е втори протест срещу строителство в междублокови пространства в София за последната седмица.

Живеещите в кв. "Младост" застанаха срещу общината си и "облагородяването" на зелените им площи. Протестът даде резултат и в рамките на ден оставката на кмета на района беше поискана и дадена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

...

преди 7 години

Да кажа само, че това не е единственото проектче на кмета. Сега е решил между някои от блоковете в близост до Крилцата да строи нови блокове. Помислете си как няма да можем дори да имаме улици, по които да вървим в Оборище! За пет години квартала стана ужасен. Пълен *** и продажник!

13

ля ля

преди 7 години

недейте обяснява какви са протестиращите защото се събираше подписка по случая в квартала а и се съдим с фирмата строител но нищо няма да излезне! идеята е да се обединим и да можем да не позволяваме такива недоразумения да се случват в нашия квартал както и навсякъде другаде из града ни любим! за новодошлите - да си строят тяхното село и да се махат с 300 защото нашия град заприлича на тяхната простащина-свинщина!

12

оборище

преди 7 години

Кмета на район го избраха есента той е от партията на Кунева-Пръмова, предисхната кметица от герб не пусна строежа.Ама тоя комунист е взел парата, даже накара Артекс ужким безплатно една пързалка да сложат в църквата зада замаже очите на хората.....отврат комунистическа крадлива , а сега как защитава стройтелите

fallback