Снимка: БНТ
fallback

Шофьор на автобус по линия 72 в София отказа да помогне на трудноподвижен човек с инвалидна количка да се качи на превозното средство.

Водачът на автобуса отказал с аргумента, че не му плащат и за това. Той не спуснал платформата, пригодена за помощ на хора с увреждания, която се намира на средната врата на рейсовете по тази линия.

Заради това човекът бил принуден да се качи в автобуса влачейки се. Наскърбеният мъж отказал и предложената му помощ, казал, ч ще се справи сам. След това през цялото време седял на земята, за да му е по-лесно после отново да слезе по същия начин.

Случката се е разиграла на спирката на стадион "Васил Левски", при движение на рейса в посока "Орлов мост", съобщи БНТ.

Оказва се, че линията се стопанисва от частен превозвач. Автобус 72 се движи от хотел "Плиска" до ж.к. "Западен парк".

"Водачът се държеше арогантно. След като пътниците започнаха да питат защо шофьорът не е спусна платформата, той си седеше зад волана и арогантно им отговаряше. След това рязко тръгна. Човекът седя през цялото време на пода, за да може после лесно да слезе, влачейки се отново", разказва очевидецът Красимир Стоичков.

Регистрационният номер на автобуса, чийто шофьор е отказал помощ, е СА 0017 НА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

174

Българин

преди 7 години

И не се намери един мъж дето да хване шофера за врата и знаете ли защо !?! Защото в момента в който решиш да помогнеш някое селяче или селячка си вади айфонито заснема нещо спекулативно и ходи помагай после като те изкарат най черния. Срам...

173

Анонимен

преди 7 години

А дали е работила въобще тази платформаФандъкова да прати " тайни клиенти" по линиятаАма отде толкова акъл у даскаличката

172

Анонимен

преди 7 години

А възмутените хора не си мръднали пръста да помогнатБраво ва катилитеКато си купят сма.тфони, губят всичкия си акъл

fallback