Карти, показващи в кои зелени площи в столичния квартал "Младост" е предвидено застрояване (маркираното с червено). Снимка: Facebook
fallback

Жители на столичния квартал "Младост", които се обявиха против застрояването на зелените площи между блок 21 и блок 19, продължават и днес с протестните си действия, въпреки проведениете срещи между тях и кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Днес в 19:00 часа пред общината в района ще се проведе поредния протест, като към него ще се присъединят абсолютно всички части на "Младост", тъй като всички те са притеснени от общото застрояване на квартала.

"Трябва да има въздух в града, да се запазят отстоянията. Появяват се много лоши практики, затова ние решихме да се обединим спонтанно и да защитаваме интересите не само на един блок парче по парче, а на целия квартал", каза представител на "Младост 1" пред Bulgaria ON AIR.

"Застрояването е предвидено от миналата година на общински терен, за изграждането на спортна зала. Никакво обсъждане, никакво отстояние. Зала с 2000 места със 100 паркоместа за коли. Вече е свръхзастроен районът около 326 блок в "Младост 3", каза жител от района.

"Ние протестирахме и миналата година два пъти. Какво става с инициативата "Зелена София" на Столичната община? Ние виждаме една кафява Сфоия - все по-замърсена, все по-застроена, без места за игра на децата", категоричен бе той.

Живеещи в "Младост 4" споделиха в ефир, че и там обстановката е същата.

Заместникът на главния архитект на район "Младост" архитект Росица Семова каза, че се работи в посока увеличаване на зелените площи, а до края на годината се предвижда реновиране на част от парк "Въртопа".

"Евентуално изменение на подробния устройствен план (ПУП) може да стане само по инициатива на главния архитект на София", каза Семова.

Кметът Йорданка Фандъкова и главният архитект на София са обещали, че ще намерят решение за запазване на зелените площи. Дали? Ще видим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 7 години

Чудя се жителите на Редута и Гео Милев защо не излизат на протест, положението е по-з ле!!!

48

сега

преди 7 години

Единственото интересуващо отговорните *** в цялата страна е... личните им спестявания.

47

Спортист

преди 7 години

5-години Фандакова отлага строежа на АКВАПАРК-(ул Резбарска)!!!!!

fallback