Снимка: архив, Булфото

Денонощен патрул ще следи реда в района на Женския пазар в столицата, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Следим много внимателно ситуацията с бежанците. Изградихме видеонаблюдение в района на Женския пазар", обясни тя и допълни, че вчера, по нейна покана, заедно с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова са посетили Центъра за видеонаблюдение в столицата.

"Запознах я с възможностите за видеонаблюдение, с нашето партньорство със Столичната дирекция на полицията и във връзка с зачестилите инциденти в този район отново поисках да бъдат разположени постоянни патрули, тъй като полицията прави постоянни акции в този район", добави тя.

"За мен е важно гражданите да са по-спокойни и затова г-жа Бъчварова пое ангажимент да от днес да има постоянни патрули в този район. Очаквам и преди малко разговарях с колеги от министерството от тази вечер или от утре да има и пост на жандармерията, за да може преминаващите граждани да са спокойни", каза още Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че внимателно се следят зоните, в които се съсредоточават събирания, тъй като те са рискови: "Дори да няма инциденти хората са притеснени в такива зони и затова лично искам промяна в тази ситуация."

Кметът благодари на колегите от МВР и СДВР, че поели веднага ангажимента и допълни, че все още не е наясно за колко патрула става въпрос, но със сигурност те ще бъдат на място, както и ще правят обходи от бул "Мария Луиза" до площад "Бански".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase