Снимка: Булфото, архив

Ремонтът на бул. "Витоша" - от бул. "България" до Южния парк с дължина 1,8 км, ще приключи в средата на август.

Реконструкцията е на стойност 2,9 млн. лв. от бюджета на Столичната община, обяви днес кметът Йорданка Фандъкова, която провери обекта.

Първият етап на ремонта на бул. "Витоша" - от бул. "Патриарх Евтимий" до бул. "България", приключи през миналата година.

Още по темата

Кметът Фандъкова припомни на строителната фирма, че ако обектът не бъде готов в срок, неустойките ще бъдат сериозни. Санкцията за всеки ден забавяне е 30 хил. лв.

"Безкомпромисни сме към изпълнителите по отношение на сроковете и качеството на работа, подчерта кметът. Тя посочи, че по бул. "Витоша" се подменя асфалтовата настилка, трамвайните релси, поставено е ново осветление, тротоарите се обновяват, ще бъде обособена и велоалея. Булевардът ще е чисто нов, увери кметът", цитиран от БТА.

Фандъкова настоя, че навсякъде се работи усилено, а обектите се проверяват ежедневно.

На първия участък на ул. "Богатица" вече е поставен асфалт, но кметът има забележки по опазването на чистотата. Работи се с удължено работно време и след след като обектът бъде готов, фирмата трябва добре да почисти, включително и околните улици. Цялостният ремонт на ул. "Богатица" ще приключи през ноември, съобщи Фандъкова.

Работи се усилено и по бул. "Владимир Вазов", където се търси начин да бъде направена велоалея, която да се свързва с тази на бул. "Ботевградско шосе" и да бъде част от цялостната велоалейна мрежа на София, каза още столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase