Общ преглед

Ремонтните дейности в квартал "Лозенец" и преустройването на пътното движение се оказват истински кошмар за преминаващите през столичния квартал. Дори и в отпускарския сезон.

В края на миналия месец бе затворена една от най-натоварените и стръмни улици в тази част на  София – ул. "Богатица", а очаквано, това предизвика блокиране, задръствания и недомислици.

Единствената проходима улица в този район се оказа ул. "Димитър Хаджикоцев", която до днес с един завой отвеждаше до бул. "Арсеналски".

Тази сутрин промените отново са налице - живеещите в квартала осъмнаха неприятно изненадани - еднопосочната улица, позволяваща излизането на централна пътна артерия, бе затворена изцяло. Това наложи преминаването по отсечка до следващата пряка, което се казва абсолютно невъзможно.

Паркиралите коли от едната страна на малката "Димитър Хаджикоцев" заемат половината улица и не позволяват преминаването на повече от един автомобил.

Съответно, промененото двупосочно движение по еднопосочна улица дава резултат - нанасяне на щети по паркираните автомобили, много напрежение и около 40 минути за преминаване на участък от около 300 метра.

Единственият възможен начин за разминаване е качването по тротоара или просто смяната на маршрута.

Изцяло промененото движение се обозначава с едва видим знак, обръщането на посоката в еднопосочните улици обърква шофьорите и предизвиква напрежение, а нанесените щети са почти на всяка една кола, преминала през този участък.

Ремонтните дейности по улица "Богатица" се очаква да приключат в края на годината, ако графикът бъде спазен.

До тогава – по-добре избягвайте преминаването през тази част на "Лозенец", защото в противен случай ще се наложи да ремонтирате колата, да преминете поне през няколко скандала или и двете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар