Снимка: bTV
fallback

От няколко седмици Студентски град разполага с велоалея, но според жителите на столичния квартал карането на колело на това място не е станало нито по-удобно, нито по-безопасно.

Трасето е дълго километър и половина от УНСС до Зимния дворец на спорта.

Част от автомобилите спират до начертаната с боя алея, за да оставят място за велосипедистите, а други върху самата алея.

По този начин велосипедистите правят слалом между автомобилите.

Кметът на район Студентски споделя пред bTV, че при ремонта на булеварда в Студентски град не е била предвидена велоалея и е добавена накрая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

ПотрЪбител

преди 7 години

В България всеки иска законите да важат само за другите, а той да е тарикат. Сигурен съм, че никой от пишещите тук не спазва правилата за движение.

18

л

преди 7 години

А защо по велоалеята карат и мотористи??? Толкова бързо минават, че най- малкото невнимание може да доведе до жертви! Или всеки кара както си иска между колите за да е първи... Никакъв ред няма и пълно безхаберие, всеки прави каквото си иска както и пресичащите кегли!

17

Анонимен

преди 7 години

Ей тези велосипедисти, много ви дразнят. Стойте си в потните коли и яжте мекици. А общината дето чертае една линия и я нарича велоалея.., смешна работа.

fallback